DE 5 GROOTSTE VOORDELEN VAN ONZE EGYM OP EEN RIJTJE!

De eGym is de nieuwste trainingsvorm binnen Sportvision. We zijn er binnen ons centrum erg enthousiast en lovend over, maar wat maakt de eGym nou zo bijzonder? We hebben de grootste voordelen op een rijtje gezet!

 

1. VEILIG

Tijdens je intake krijg je een persoonlijk polsbandje. Met dit bandje worden alle apparaten met behulp van een trainer ingesteld, ook wordt er een krachtmeting gedaan. Met behulp van je persoonlijke doelstelling en de krachtmeting wordt berekend met welke weerstand jij gaat trainen. Op deze manier kan er nooit in een verkeerde houding aangenomen worden of te zwaar getraind worden. Tijdens de instelronde wordt er rekening gehouden met eventuele blessures.

 

2. EFFICIËNT

Tijdens een eGym training werk je 8 krachtapparaten in een cirkelvormige training af. De apparaten werken aan de hand van een tijdsschema die op alle apparaten gelijklopen. Zo traint en wisselt iedereen op hetzelfde moment. Één ronde eGym werk je op deze manier af in 15 minuten, waardoor je de hele eGym training van 2 rondes in 30 minuten kan voltooien. Daarnaast werk je aan de hand van een trainingscurve, zodat je de oefening nooit te snel kan uitvoeren.

 

3. ALTIJD TOEGANKELIJK

Sport je liever zo vroeg of zo laat mogelijk? Juist het liefst midden op de dag of direct na het werk? Het maakt voor de eGym niks uit! Met behulp van het persoonlijke bandje kun je tijdens de openingsuren van SportVision altijd gebruik maken van de eGym. Daarnaast kun je met een eGym abonnement ook gebruik maken van de vele voordelen van een regulier SportVision abonnement

 

4. DE FITNESSAPP

Met behulp van de FitnessApp van eGym kun je je persoonlijke voortgang volgen. Daarnaast kan je met behulp van de krachtmetingen je biologische leeftijd inzien en kan er gekeken worden in hoeverre jouw lichaam in balans is. Vind je een beetje concurrentie wel leuk? Zet je profiel op openbaar en ga de strijd aan met andere eGym leden binnen SportVision! Wie weet sta jij straks bovenaan het leaderbord!

 

5. PRIKKELEND TRAININGSSCHEMA

Onderzoek toont aan dat spieren niet meer geprikkeld worden na 6 dezelfde trainingen. Het programma van eGym is op een dusdanige manier ingesteld dat je na 6 trainingen een nieuwe trainingsmodus ingaat. Nu horen we je denken “hoe dan? Er zijn toch maar 8 apparaten?” Het werkt als volgt:

Allereerst voer je een nieuwe krachtmeting uit, waardoor je met een ander gewicht gaat trainen. Daarnaast wordt de trainingscurve aangepast, dit houdt in dat het aantal herhalingen stijgt of daalt en je korter of langer nodig hebt voor 1 herhaling. Tot slot kan er negatief getraind worden, dit houdt in dat de tegendruk een stuk hoger wordt.

 

GEBRUIK MAKEN VAN DE EGYM

Wil jij nou ook gebruik maken van de vele mogelijkheden die onze eGym te bieden heeft? Geef je op voor een proefles! Neem contact op met laura@sportvision-geleen.nl of maak een afspraak bij een van onze trainers! Ook voor meer informatie over de eGym kunt u terecht bij een van onze trainers!