DE 4 GROOTSTE VOORDELEN VAN HIT

Voor de mensen die het fenomeen nog niet kennen, HIIT staat voor High Intensity Interval Training. HIIT is een trainingsvorm waarbij het cardiovasculaire systeem getraind wordt. Dit houdt in dat je hart en longen getraind worden, waardoor er meer zuurstofrijk bloed door het lichaam kan stromen. Tijdens een HIIT worden korte intensieve oefeningen herhaald met tussen de oefeningen een rustperiode. Het klinkt misschien allemaal heel heftig, daarom hebben we de grootste voordelen even op een rijtje gezet:

 

1. VET VERBRANDING

Met behulp van HIIT word je stofwisseling naar een nieuw niveau getild. Niet alleen tijdens de training, maar zelfs na de training verbrand je nog vet. De intensiteit van de training zorgt voor een hoge hartslag, de rustperiodes zorgen er daarnaast voor dat je in de ideale hartslag zone blijft voor het verbranden van vet.

 

2. MAXIMALE ZUURSTOFOPNAME

Door de cardiovasculaire trainingsvorm stroomt er tijdens de training meer zuurstof dan normaal door het lichaam.  Door de intensiteit van de intervaltraining wordt je hart getraind om sneller bloed rond te pompen. Dit zal er tegelijkertijd voor zorgen dat er meer zuurstof door je lichaam gepompt kan worden. Uiteindelijk zal dat vooral je conditie en uithoudingsvermogen verbeteren.

 

3. KORT MAAR KRACHTIG

Weinig tijd en toch het hele lichaam trainen inclusief cardio? Het klinkt bijna onmogelijk, maar dat is het niet. Met een HIIT kan je binnen 20 tot 30 minuten je gehele lichaam trainen. Door de korte interval fases kun je het gehele lichaam onder handen nemen, maar kun je je ook focussen op een bepaalde spiergroep. Door de hoge intensiteit van de training wordt er gelijk aandacht besteed aan je cardio.

 

4. BESCHIKBAAR VOOR ELK NIVEAU

HIIT is voor iedereen toegankelijk, jij bepaalt wat je wel en niet aankan. Door een lichter of zwaarder gewicht te kiezen kan de HIIT op jouw niveau aangepast worden. Daarnaast heb je helemaal zelf bijna in de hand in welke mate je door het stof gaat. Het is de bedoeling dat je alles geeft, maar alles geven is voor iedereen anders. Daag jezelf uit om voor jou persoonlijk zoveel mogelijk herhalingen te maken, de enige competitie die je nodig hebt.

 

HIIT BIJ SPORTVISION

Sportvision bied ook High Intensity Interval Trainingen aan binnen het Boutique programma. Wil je nou eens kennismaken met HIIT? Neem dan contact om met een van onze trainers of stuur een mailtje naar Rick de Schwartz.