ready to change your lifestyle?

HIT TRAINING

HIT is in feite een trainingsvorm waarbij er meer zuurstof dan normaal door het lichaam wordt gepompt. Dit soort trainingen versterken hierdoor je hart en longen (cardiovasculaire systeem) en de algehele kracht en uithouding. Het verhoogt daarnaast je metabolisme (vetverbranding), stimuleert de groeihormoon productie en het vergroot de explosieve kracht.

 

Een HIT is meestal een training tussen de 10 en 30 minuten. Je kunt ze op heel veel verschillende manieren uitvoeren. Over het algemeen bestaat een training meestal uit een warming-up, gevolgd door een aantal oefeningen die je achterelkaar in intervallen uitvoert. De intervallen kunnen verschillen tussen de 10 seconden en 5 minuten op hoge intensiteit. De rustmomenten tussen deze intervallen zijn korter (vaak 30 seconden) en kunnen bestaan uit een actieve rust (lage intensiteit) of complete rust. Vervolgens sluit je de training af met een cooling-down.

 

HIT is zo effectief omdat het verschillende dingen met je lichaam doet. De belangrijkste reden waarom HIT 50% effectiever is in het verbranden van vet, is omdat je lichaam na de training een “afterburn” effect heeft. Dit betekent dat je lichaam na je training vet blijft verbranden. Het verhoogt je metabolisme (stofwisseling) en die zet voedingsstoffen om in energie. Na je training blijft je metabolisme tot wel 24 uur verhoogd, waardoor je dus meer vet verbrand.

Waarom HIT TRAINING?

DE VOORDELEN

Versterk je hart en longen.

Vergroot je explosieve kracht.

Verhoog je vetverbranding.

50 % effectiever.

Wil je meer informatie over hit training?

Neem gerust contact met ons op

FUNCTIONAL

Train je gehele lichaam!

BOXING FIT

Conditie, kracht en calorieën verbranden!

HIT

Versterk kracht en uithouding!

YOGA

Werk aan lichaamsbewustwording!

Het team van

SPORTVISION

Download de sportvision

APP

Ontdek ons

CENTRUM