ready to change your lifestyle?

FUNCTIONAL TRAINING

Het concept van functioneel trainen gaat uit van het lichaam als geheel. Spieren worden niet apart getraind, maar als onderdeel van complete bewegingen en bewegingsreeksen. In tegenstelling tot klassieke krachttraining wordt er bij functioneel trainen geen gebruik gemaakt van apparatuur en maar heel beperkt van hulpmiddelen (dumbbells, elastieken, zandzakken etc.).

 

Met de relatief complexe bewegingsreeksen worden altijd meerdere spiergroepen tegelijkertijd geactiveerd (zogenaamde spierketens) zodat het lichaam als geheel wordt getraind. Een bijkomend voordeel is dat zowel het coördinatie- en reactievermogen van het lichaam als de lichaamsbeheersing in het geheel verbetert. Een functionele training is zeer dynamisch opgebouwd.

 

De bewegingsreeksen zijn altijd driedimensionaal, dat wil zeggen: de bewegingen verlopen in alle richtingen. Dankzij de vrije, ongeleide bewegingen leert het lichaam zelf voor evenwicht en stabiliteit te zorgen. Spieren, pezen en gewrichtsbanden worden zo versterkt.

Waarom FUNCTIONAL TRAINING?

DE VOORDELEN

Functioneel trainen verbetert je prestatievermogen en maakt je lichaam sterker, beweeglijker en stabieler.

Je krijgt er een atletischer uiterlijk van omdat spieren vorm krijgen en beter zichtbaar worden.

Daarnaast biedt functioneel trainen een groot aantal voordelen voor de gezondheid: een sterker lichaam vermindert het risico op blessures – zowel bij het beoefenen van allerlei sporten als in het dagelijks leven.

Wil je meer informatie over functional training?

Neem gerust contact met ons op

FUNCTIONAL

Train je gehele lichaam!

BOXING FIT

Conditie, kracht en calorieën verbranden!

HIT

Versterk kracht en uithouding!

YOGA

Werk aan lichaamsbewustwording!

Het team van

SPORTVISION

Download de sportvision

APP

Ontdek ons

CENTRUM